Yhteystiedot

cafealvar@gmail.com

Cafe Alvar yrityksenä

Kahvilan historiaa

Joskus vuosia sitten muuan Kirsi-niminen henkilö iltalenkeillään Alvar Aalto -museon ohi kulkiessaan katseli tyhjillään olevaa kahvilatilaa ja harmitteli mielessään, että tuo kovin kaunis ja mukavassa ympäristössä sijaitseva paikka on ilman toimintaa.

Sattuipa sitten niin, että jonkun ajan kuluttua kahvilaan etsittiin yrittäjää ja jo asiaa mielessään pyöritellyt lenkkeilijämme rohkaistui siinä määrin ajatuksesta, että päätti ottaa asiasta selvää. Leipomista pitkään harrastaneena hän haaveili omasta pikku paikasta, jossa voisi tuota iloa levittää myös muille ihmisille. Kävikin sitten niin, että leipomista ja lenkkeilyä harrastanut tarinan päähenkilömme aloitti kahvilatoiminnan vuoden 2008 keväällä.

Pikkuhiljaa kahvila alkoi elää ja voida hyvin rakastavissa käsissä, jopa siinä määrin, että harrastustoiminnan pohjalta alkanut yritys alkoi viedä jopa liian paljon aikaa ja energiaa muilta asioilta elämässä. Useiden unettomien öiden jälkeen syntyi päätös yritystoiminnan lopettamisesta. Kahvilassa sattui silloin työskentelemään eräs tarjoilija, Anna, jolle mahdollisuutta jatkaa toimintaa tarjottiin.

Seurasi lisää unettomia öitä ja pohdintaa siitä, kuinka harmillista olisi, jos lupaavalla alulla ollut kahvila yhtäkkiä lopettaisi toimintansa. Työpaikan menettämisen uhka varjosti ja mukavia asiakkaitakin tulisi varmasti ikävä. Eihän siinä sitten muukaan auttanut, kuin järjestää asiat parhaiten päin. Niinpä vuoden 2009 vapun tienoolla kahvila sai uuden yrittäjän, joka on siitä asti opetellut elämää kahvilan hoitajana.

Kiitos kaikille matkan varrella tukeneille!

Vaiheikkaiden seikkailujen jälkeen kahvilan ovet sulkeutuivat elokuussa 2021.